Brandkadet - bliv en del af et brandmandsfællesskab

Aldersgruppe: 7. kl.-9. kl.
Maks. elever: 4
Tilmelding fra: 18.06.2024 kl. 18:00
Venteliste til: 16.09.2024 kl. 12:00
Tilmeldingsstatus: Åbent for tilmelding

Hørsholm Brandstation
placeholder placeholder
Ådalsvej 52
2970 Hørsholm
Tilmeld dig eller via

Dette forløb er for elever der går i 7., 8. eller 9. klasse.

 

Går du med en drøm om at blive brandmand? Eller har du bare lyst til at blive udfordret og prøve dine grænser af? Så er en uddannelse som brandkadet måske lige noget for dig. 

 

Som brandkadet får du chancen for at komme helt tæt på brandmændenes hverdag. Du bliver en del af det helt særlige brandmandsfællesskab og lærer, hvordan man slukker ildebrande og redder menneskeliv.

 

Du kan blive brandkadet hvis du:

  • Har mod på at udfordre dig selv
  • Har interesse for brandmandsfaget
  • Har lyst til at være en del af et fællesskab

Kan du sige ja til ovenstående, så tilmeld dig brandkadet nedenfor.

 

Uddannelsesforløbet

  • Ca. 120 timers undervisning, fordelt på ugentlige undervisning tirsdage kl. 18-21 i perioden 24. september 2024 til 17. juni 2025. Der er ingen undervisning i efterårsferie uge 42, vinterferie uge 7 og påskeferien.
  • 6-8 særlige aktiviteter (åbent hus arr., byfester o.l.)
  • Deltagelse i brandvæsenets nytårsparole
  • Deltagelse i sommercamp e.l.
  • Deltagelse i ERFA-/instruktøraktiviteter (3-4 gange årligt)

 

Den første del af uddannelsen består af et grundforløb og foregår på den lokale brandstation eller brandskole, hvor lokale brandmænd står for undervisningen. Her lærer du og dine holdkammerater blandt andet om elementær brandbekæmpelse, førstehjælp og Hjerte-Lunge Redning. 

 

Den anden del af uddannelsen er praktik, hvor du og holdkammeraterne øver jer i alt det, som I har lært på brandskolen og tager ud og laver opvisninger rundt om i byen. 

 

Hvad får du ud af det?

Under uddannelsesforløbet vil du lære at klare pressede situationer. Du vil lære, hvordan man forebygger brande, slukker brande, hjælper mennesker i nødsituationer og giver førstehjælp. Du vil blive bedre til at tage ansvar og få tillid til, at du selvstændigt kan løse opgaver.

 

En del af Brandkadetkorpset

Når du har bestået uddannelsen, bliver du en del af brandkadetkorps. Korpset mødes til sociale aktiviteter, opvisninger og vedligeholdelsestræning.

 

Brandkadet udbydes i samarbejde med Ung Fredensborg og foregår på Hørsholm Brandstation.Senest opdateret 12.06.2024 11:04 af LERL

Apricore logo